Remco Visser
Remco Visser Nieuws 28 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Bizar! Boeing verliest motor tijdens vlucht

Angstige momenten voor de passagiers van een vlucht tussen het Amerikaanse New Orleans en Orlando. Het vliegtuig waar ze mee vlogen kreeg namelijk te maken met een zeer ernstig defect, zo meldt de lokale nieuwszender KOCO5.

Tijdens de vlucht van Southwest Airlines knalde de linkermotor volledig uit elkaar, aldus één van de passagiers. „Het klonk als een flinke ontploffing”, aldus een van de inzittenden. „Ik zag onderdelen van de motor wapperen in de wind. Het was precies naast mijn raampje gebeurd.”

Hoogte

Na het exploderen van de motor begon het toestel snel hoogte te verliezen, tot grote angst van de passagiers. Toch lukte het de piloot van de Boeing 737 om een noodlanding te maken op het vliegveld van Pensacola.

Geen van de 99 inzittenden raakten gewond bij het voorval. De luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de aanleiding van het defect.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bizar! Boeing verliest motor tijdens vlucht
Sluiten