Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 31 aug 2016 / 12:15 uur

Bier drinkende beer gered uit betonnen kooi

Jarenlang bestond de wereld van beer Tomi uit een vochtige, betonnen kooi en een dieet van oud brood en bier. Hij moest bezoekers trekken naar een restaurant in Albanië. Onlangs is hij gered door dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters.

Tomi is een van de ongeveer vijftig mishandelde, verwaarloosde en hongerige beren die bij hotels, restaurants en benzinestations een attractie moeten vormen voor toeristen in Albanië. Hij is overgebracht naar een tijdelijk onderkomen totdat hij verhuist naar een berenreservaat in Kosovo.

„Beer Tomi is er slecht aan toe”, zegt Inez de Ligt, directeur van Vier Voeters Nederland. „Hij heeft diverse verwondingen, zijn tanden zijn slecht en hij vertoont veel stereotiep gedrag. We zijn blij dat de Albanese regering actie ondernomen heeft. Hopelijk is de redding van Tomi het begin en kunnen we nog veel meer beren uit deze verschrikkelijke situatie halen.”

Vier Voeters is een petitie gestart om de Albanese overheid te overtuigen actie te ondernemen voor alle beren. Deze is inmiddels door ruim 50.000 mensen getekend. De bruine beer is een beschermde soort volgens Albanese en internationale wetgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bier drinkende beer gered uit betonnen kooi
Sluiten