Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 13 aug 2016 / 08:40 uur

‘Beruchte dokter mocht glucoseblokker gebruiken’

De beruchte natuurgenezer Klaus Ross had toestemming om het middel 3-Bromopyruvat (3-BP) toe te dienen aan zijn patiënten, zo meldt het Openbaar Minsterie in Duitsland vrijdag. Tussen 25 en 27 juli zou hij aan zeker vijf patiënten de glucoseblokker hebben gegeven.

Hoewel Ross hier toestemming voor had, verdenkt het Openbaar Ministerie hem nog altijd van dood door schuld en/of zware mishandeling. Eerst moet echter uitgezocht worden over er een direct verband is tussen de glucoseblokker en het overlijden van de patiënten, zo meldt Omroep Gelderland.

Werking

Een glucoseblokker werkt als volgt. Alle cellen, ook kankercellen, hebben glucose nodig. Dit wordt steeds afgebroken, zodat er energie vrijkomt. In kankercellen zit bepaalde enzymen die dat proces buitensporig versnellen. Het idee van een glucoseblokker is dat ze deze enzymen claimen, waardoor de kankercellen zich niet meer kunnen vermeerderen. Volgens vele experts is het niet bewezen dat de remmers alleen kankercellen aanvallen en kunnen ze dus de complete energiehuishouding in een organisme versjteren.

Vorige week werd er aangifte gedaan tegen Klaus Ross, nadat zeker drie patiënten waren overleden die zich lieten behandelen bij zijn kankerkliniek in het West-Duitse Bracht. Het zou gaan om een Nederlandse man van 55 uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg en een Belgische vrouw van 55.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Beruchte dokter mocht glucoseblokker gebruiken’
Sluiten