Remco Visser
Remco Visser Nieuws 27 aug 2016 / 18:00 uur

Beeldig: Slagveld vol tomaten tijdens Spaans feest

Het einde van de zomer nadert, en dat betekent dat in Spanje de pakken wasmiddel de winkel uitvliegen. In meerdere plaatsen bekogelen bezoekers van oogst-feesten elkaar namelijk massaal met tomaten.

Zo ging het vandaag los in de Noord-Spaanse plaats Terazona, vlakbij Zaragoza. Daar werd namelijk de Cipotegato gevierd. Tijdens het feest wachten honderden belangstellenden op het centrale plein op de komst va de cipotegate, een harlekijn die onder een bombardement van tomaten een paal in moet klimmen. En dat levert flink wat troep, maar ook mooie plaatjes op.

Tomatina

Het Cipotegato-feest lijkt overigens een beetje op de legendarische tomatenfeesten in het Spaanse Bunol. Daar bekogelen de deelnemers echter geen clown, maar gewoon elkaar. Het Tomatina-festijn vind aanstaande woensdag plaats, maar hieronder een sfeerimpressie van het slagveld van vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Slagveld vol tomaten tijdens Spaans feest
Sluiten