Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 1 aug 2016 / 16:08 uur

20 verdachten in zaak vernieling Dierenpark Emmen

In een zoektocht naar de mensen die de oude dierentuin van Emmen volledig vernielden in mei, zijn twintig verdachten gevonden. Dit meldt RTV Drenthe.

De twintig verdachten zijn allemaal minderjarig. De politie vond de verdachten door middel van foto’s en filmpjes van de vernielingen en een groot aantal verhoren onder jongeren. Ook hebben sommige ouders hun kinderen naar het politiebureau gebracht, omdat die betrokken zouden zijn bij het vandalisme. Na de zomervakantie wordt gekeken of alle verdachten ook strafrechtelijk vervolgd kunnen worden. Als dat zo is, dienen de verdachten voor de kinderrechter te verschijnen.

In mei zorgden jonge vandalen ervoor dat het oude Dierenpark Emmen totaal vernield werd. Er werd voor meer dan 103.000 euro aan schade gemaakt. Onder andere wc’s, ruiten, wastafels, bankjes en verblijven werden volledig kapotgeslagen. Het hele land sprak schande van de verwoesting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
20 verdachten in zaak vernieling Dierenpark Emmen
Sluiten