Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 10 jul 2016 / 09:20 uur

Zwerver krijgt baan als schilder door bedelen

Om wat geld als werkloze te verdienen hoef je niet langer langs het UWV. Althans, dat blijkt uit het geval van een zwerver uit Manchester. De man vroeg een voorbijganger om een kleine bijdrage voor zijn lunch, maar ging er vandoor met een baan.

Schilderen

Het voorval vond volgens Metro UK op donderdag plaats. De dakloze man sprak iemand aan voor een klein heitje, maar werd afgewezen omdat de man geen geld op zak had. Dat was alleen niet het laatste van de conversatie, want de man keerde later terug naar de zwerver om hem te vragen of hij misschien voor zijn schildersbedrijf wilde werken.

Nuchter

De schilder had wel overlegd met zijn collega’s en controleerde voor de zekerheid wel of de man nuchter was. „Ze hadden best een lang gesprek”, zo zegt voorbijganger Darren Wheatcroft, die de twee mannen vastlegde op de foto. „Toen pakte de dakloze een verfkwast en ging aan het werk.”

Volgens de voorbijganger had de man het prima naar zijn zin bij zijn nieuwe klus. Of hij langer mag blijven, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerver krijgt baan als schilder door bedelen
Sluiten