Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 11 jul 2016 / 09:59 uur

Zwaar ongeluk op A58: vrachtwagen rijdt in op file

Een vrachtwagen heeft op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven een zwaar ongeluk veroorzaakt. Hij reed in op een file, en heeft daarbij meerdere auto’s en een touringcar geraakt. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt; de Verkeersinformatiedienst heeft het over een zeer ernstig ongeluk.

De A58 is afgesloten. Getuigen plaatsen foto’s en filmpjes op Twitter, waarop te zien dat de vrachtwagen grote schade heeft aangericht. Op één van de foto’s is te zien hoe een auto op zijn kant tussen een touringcar en een vrachtwagen terecht is gekomen. Ooggetuigen melden tegen Koen Wijn van Omroep Brabant dat de bestuurder van de auto bekneld zat, maar dat hij wel aanspreekbaar is.

Op een video is te zien hoe een auto door een vrachtwagen tegen de vangrail is geduwd. Hoe de inzittenden van deze auto er aan toe zijn, is onduidelijk. Op de beelden is te zien hoe een omstander tegen iemand in de auto praat.

Twee traumahelikopters zijn op de snelweg geland. Er zijn vier gewonden naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zouden er ernstig aan toe zijn. In totaal raakten er acht personen gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaar ongeluk op A58: vrachtwagen rijdt in op file
Sluiten