Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 14 jul 2016 / 15:05 uur

Zeuren om het zeuren op boekingssites

Beoordelingen op boekingssites kunnen een accommodatie maken of breken. Niet iets waar altijd bij stilgestaan wordt door ons Nederlanders die ’als het ons toch gevraagd wordt’ liever een klaagzang dan een loftrompet laten horen.

Resultaat: we geven het verblijf het cijfer 9, maar willen toch nog even iets kwijt. Dit resulteert in de meest vergezochte minpunten op boekingssites.

Neem Booking.com. Deze website vraagt zowel de min- als de pluspunten te benoemen. Sommige mensen plaatsen bij het minnetje een ’nvt’ of het woordje niets. Anderen hebben het gevoel dat ze iets moeten zeggen, omdat het wordt gevraagd. En dan krijg je dit:

Minpuntjes

’T’ verbleef twee nachten in een driesterren landgoed in het Gelderse Almen dat gemiddeld met een 8,2 beoordeeld wordt. ’T’ geeft zijn overnachting zelfs een 8,8 met als algemene indruk ’heerlijk verwend en uitgerust’. Minpuntje: De houten stoelen in de lounge hebben een rand in de zitting die heel onaangenaam is. De kussentjes die ze daarvoor hebben, helpen niet afdoende.

Of Daniël die het verblijf met een 8,3 ook bovengemiddeld waardeert. Alleen: Jammer genoeg heb ik de ochtendbladen en wat tijdschriften gemist in de lounge. Kranten waren wel te koop. Bij Frank, die met een 10 niets te klagen zou moeten hebben, moet toch even van het hart dat het personeel in „bedrijfskleding met een betere pasvorm” gestoken mag worden.

Theeleut

Saskia omschreef haar verblijf in een driesterren hotel in Zwolle als fijn en gaf het een 6,7 tegen een gemiddelde van 7,9. Wat ze niet kon waarderen was „het personeel dat gesprekken voert over slechte arbeidsomstandigheden waar gasten bij zijn”. Kathy die het in Hoorn probeerde in een driesterren hotel geeft haar verblijf een 7,9 maar vond dat „zowel bij het ontbijt als op de kamer het thee-assortiment best uitgebreider had gemogen”.

Maar ook op Zoover waar geen plus- en minvakje bestaat maar een algemene vraag wordt gesteld over wat gasten wel of niet goed vinden, gaat het niet altijd over de essentiële zaken. „Lelijk koelkastje midden in de kamer”, meent Karel te moeten melden over Van der Valk Schiphol. Bij het Strandhotel in Zandvoort gaat Mees de wachttijd bij de liften aan het hart en Pien het feit dat mensen badkleding dragen in de Heerlickheijd van Ermelo.

Lina op haar beurt is niet te spreken over het buffet in Hotel De Zeeuwse Stromen in het Zeeuwse Renesse. „Terwijl een zoon van iemand voordringt en ik mijn dochter netjes op haar beurt laat wachten bij het buffet, wordt de calamaris niet bijgevuld, maar vervangen door kibbeling.”

Duurkoop

Wat vooral veel opvalt zijn gasten die klagen over geluidsoverlast als ze een hotel midden in het centrum van een stad boeken. Veel gedoe is er ook over het wel of niet aanwezig zijn van een eitje bij het ontbijt. Is deze er wel, dan vindt Simone het spijtig dat deze ’niet biologisch’ is. Kees daarentegen had niets aan te merken op het ontbijt in het Van der Valk hotel in Hoorn. Hij geeft een 9,6, maar toch valt hem iets tegen: de prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeuren om het zeuren op boekingssites
Sluiten