Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 2 jul 2016 / 10:15 uur

Woede over brief kringloopwinkel vlak na overlijden

Een kringloopwinkel in Enschede neemt het gezegde ‘de een zijn dood, is de ander zijn brood’ wel heel letterlijk. Een advertentie van de winkel valt helemaal verkeerd bij bewoners.

Nog geen week nadat een verdrietige Rikie Dommerholt (71) uit Nijverdal een rouwadvertentie voor haar zus Annie plaatst, krijgt ze een brief van Kringloop Enschede. Daarin vraagt de winkel of ze de spullen van Annie mogen komen halen. Een actie die Rikie totaal in het verkeerde keelgat schiet.

Winstbejag

„Je bent als familie in diepe rouw. Hoe respectloos kun je zijn? Het laatste waar je op zit te wachten is een brief, gestuurd uit winstbejag”, aldus een boze Rikie tegenover het AD. Het feit dat de brief begint met een condoleance, maakt voor haar niet uit. „Ik zie ze zo zitten met de krant op tafel, kijkend door een rouwadvertenties. ‘Dat is een echtpaar, die hoeven we niet te schrijven. Oh, kijk; dat is een alleenstaande… die wel’. Ik word er weer verdrietig van als ik eraan denk.”

Lijkenpikkerij

De branchevereniging kringloopbedrijven Nederland (BKN) wijst de werkwijze van de Enschedese kringloopwinkel ook af. „Dit riekt naar lijkenpikkerij”, meent woordvoerder. „Wij doen het niet en ik raad het onze leden absoluut af. Ik ken er ook geen die dat doet. Het is respectloos.”

Excuses

Rikie heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Kringloop vanwege de brief. Willie de Leeuw, eigenaar van de Kringloop, laat het AD weten dat de meeste mensen blij zijn met de service van de winkel. „Ik kan die mevrouw excuses aanbieden, meer kan ik niet doen”, aldus De Leeuw. Rikie weet nog niet wat ze met de spullen van haar overleden zus gaat doen, maar een ding is zeker: naar de Kringloop in Enschede zullen ze nooit gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede over brief kringloopwinkel vlak na overlijden
Sluiten