Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 29 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Wielrenner valt man aan: ‘Ik schop je kuthond dood!’

Een gehandicapte man uit het Brabantse Kaatsheuvel is deze week geslagen en uitgescholden door een wielrenner. Het voorval zorgt voor woedende reacties op Facebook, temeer omdat diezelfde wielrenner een week eerder al de hond van de man zou hebben geschopt.

„Vandaag begon als een normale dag”, schrijft de 61-jarige Ben Arends op Facebook. Als gevolg van een spierziekte zit hij in een rolstoel en heeft hij hulphond Anton, met wie hij elke dag een rondje doet. Zo ook donderdag, totdat zijn rustige dag ruw werd verstoord door een langsrijdende wielrenner. „Hij gaf mij een flinke tik tegen de zijkant van mijn hoofd”, zegt Arends, die de wielrenner meteen herkende. Het was namelijk dezelfde man die vier dagen eerder al een schop tegen zijn hond Anton had gegeven. „Rot op met die kuthond”, had de man toen geroepen.

Ben Arends Hulphond AntonBloggers van Hulphond Nederland27 juli in de buurt van Kaatsheuvel, Noord-Brabant ·…

Gepostet von Erica de Roode am Freitag, 29. Juli 2016

Aangifte

Arends had hierover zijn beklag gedaan op Facebook, iets waarmee de wielrenner duidelijk niet blij was. „Mij op Facebook te kakken zetten, hè, lamme? Moet je nog eens flikken, de volgende keer schop ik die kuthond van je dood!”, zou de wielrenner hebben geroepen. Een hevig geschrokken Arends is meteen naar het politiebureau gegaan, waar hij aangifte deed van mishandeling en bedreiging. Iets wat hij de eerste keer niet had gedaan, omdat hij dacht dat het een incident was.

Laag bij de grond

In zijn Facebookbericht, dat inmiddels al bijna 900 keer gedeeld is, haalt Arends ook uit naar de wielrenner, die volgens hem met een Rotterdams accent spreekt. „Ik zet dit bewust op Facebook omdat jij dit blijkbaar ook kan volgen”, schrijft hij. „Ik wil je laten weten dat je mij niet bang maakt, lafbek, van mijn hulphond Anton blijf je af! Weet in ieder geval dat de politie op zoek is naar je, en een oproep zal doen voor getuigen”. Aan Omroep Brabant laat Arends weten dat hij hoopt dat dit de laatste keer was. „Als ze tegen mij iets zeggen, maakt me dat niet uit, maar een weerloze hond tegen zijn kop schoppen: dat is zo laag bij de grond.”

https://www.facebook.com/308082032861755

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wielrenner valt man aan: ‘Ik schop je kuthond dood!’
Sluiten