Metro
Metro Nieuws 4 jul 2016 / 15:35 uur

Westlandse bandenprikker weer achter de tralies

De Westlandse bandenprikker zit weer vast. De 19-jarige man probeerde afgelopen week, tijdens de schorsing van zijn voorlopige hechtenis, iemand anders aan te zetten tot het leksteken van banden. De rechtbank in Den Haag heeft maandag besloten dat de man voor zeker dertig dagen in hechtenis genomen moet worden.

De man uit ‘s-Gravenzande wordt ervan verdacht sinds vorig jaar zomer in de gemeente Westland bijna driehonderd banden te hebben lekgestoken. Hij sloeg toe in Monster, ‘s-Gravenzande en Naaldwijk en dupeerde honderden autobezitters. Op de auto’s liet hij vaak de naam Slash achter.

Gebiedsverbod

Begin mei werd hij aangehouden, eind mei werd zijn voorlopige hechtenis onder strenge voorwaarden geschorst. Zo kreeg de man een gebiedsverbod voor het hele Westland, een enkelband en verplicht toezicht van de reclassering. Het lijkt er nu op dat hij vanaf zijn tijdelijke adres geprobeerd heeft een andere persoon zover te krijgen dat die banden ging prikken.

Volgende maand gaat de raadkamer opnieuw beoordelen of het voorarrest van de verdachte verlengd moet worden.

Reageer op artikel:
Westlandse bandenprikker weer achter de tralies
Sluiten