Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 jul 2016 / 16:01 uur

Welsh meisje opgesloten en kaalgeschoren door vader

Een meisje dat opgroeide in Wales werd jaren geleden door haar vader meegenomen naar Saoedi-Arabië, omdat hij het niet eens is met haar verwesterde levensstijl. Hij vreest voor haar toekomst en is niet bereid haar terug te sturen naar haar oude woonplaats in Swansea. In Groot-Brittannië wordt nu door juristen aan de bel getrokken. Dit meldt Telegraph.

Amina Al-Jeffery wordt gevangen gehouden in haar vaders huis, waar ze werd kaalgeschoren, mishandeld en uitgehongerd. Amina is een van de negen kinderen van Mohammed Al Jeffery, die voor haar geboorte al naar Swansea verhuisde. Een van haar zusjes zegt dat haar verteld is dat Amina een kwaadaardig meisje is en dat haar vader haar opsluit omdat ze een jongen gekust zou hebben.

Plassen in een bekertje

Mohammed zou haar jarenlang hebben opgesloten in een kooi, wat inmiddels niet meer gebeurt. Wel is het voor Amina verboden het huis te verlaten of de telefoon of het internet te gebruiken. Bovendien is ook de badkamer verboden toegang en zou ze in een bekertje moeten plassen.

In Groot-Brittannië vrezen advocaten voor Amina’s veiligheid. Haar vader probeert haar in Saoedi-Arabië te houden en heeft daarbij financiële hulp gekregen van de overheid. In het hoger gerechtshof in Londen is een openbare zitting gaande, waarin de zaak besproken wordt. Het is onduidelijk of Amina’s advocaten haar op een veilige plek kunnen krijgen. De rechter heeft gezegd dat het op dit moment het beste is om haar naar het Britse consulaat in Saoedi-Arabië te brengen.

„Ze is een doorsnee meisje uit Wales en heeft nog steeds een Welsh accent. Ze wil terug naar huis, waar ze de controle over haar eigen leven terug kan krijgen en haar eigen keuzes kan maken”, vertelt advocaat Anne-Marie Hutchinson. Mohammed Al-Jeffery voelt zich volgens zijn advocaten verplicht om zijn dochter te controleren, dus ook haar vrijheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welsh meisje opgesloten en kaalgeschoren door vader
Sluiten