Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 16 jul 2016 / 11:42 uur

‘Waarschuwing’ voor aanslag Vierdaagse onderzocht

De politie in Gelderland is hard op zoek naar de schrijver van twee dreigbriefjes, waarop wordt gewaarschuwd voor aanslagen tijdens de Vierdaagse.

De twee kladjes kwamen een kleine drie weken geleden binnen op de redactie van De Gelderlander en bij de politie. Op de briefjes waarschuwt de schrijver dat het „100 procent zeker” is dat er tijdens de Vierdaagse een aanslag wordt gepleegd en dat ”politie en burgemeester niets doen”.

Onzin

Na onderzoek heeft de politie de briefjes afgedaan als onzin, maar de schrijver wordt wel nog steeds gezocht. „Al is het maar om diegene aan te spreken op de hoeveelheid werk die hij ons heeft bezorgd. Dit zijn geen zaken om grappen mee uit te halen”, aldus politiechef Lute Nieuwerth tegenover De Gelderlander.

Extra beveiliging

Volgens de organisatie hoeven deelnemers niet bang te zijn voor een aanslag tijdens de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse, die dinsdag van start gaat. Er waren al uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen en na de aanslagen in Nice wordt er bekeken of er nog extra beveiliging nodig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Waarschuwing’ voor aanslag Vierdaagse onderzocht
Sluiten