Remco Visser
Remco Visser Nieuws 26 jul 2016 / 08:48 uur

Vluchtende IS-strijders betrapt in vrouwenkleding

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft het zwaar te verduren in Syrië, en dat brengt sommige jihadisten tot wanhopige pogingen om het strijdtoneel te ontvluchten. Dat blijkt uit een video die Syrische rebellen online hebben gezet.

Vlak voor de poging tot het heroveren van de stad Manbij betrapten de rebellen namelijk enkele IS-strijders, die vermomd als vrouw probeerden te vluchten. Op de beelden is te zien hoe het drietal, bewaakt worden door zwaar gewapende militairen, wordt ondervraagd. Vervolgens worden ze weggeleid en moeten ze zich uitkleden.

Offensief

Het noordelijk gelegen Manbij was lange tijd bolwerk van IS, maar is sinds mei het middelpunt van een offensief van door de VS gesteunde rebellen. Vorige week werd nog een 48 uur-durend staakt-het-vuren ingesteld, zodat de burgerbevolking de stad kan ontvluchten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vluchtende IS-strijders betrapt in vrouwenkleding
Sluiten