Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 2 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Vliegveldpersoneel werkt gehandicapte tegen de grond

De Amerikaanse Shirley Cohen kreeg de schrik van haar leven toen ze haar 19-jarige dochter op de grond gewerkt zag worden door het vliegveldpersoneel van het vliegveld in Memphis. Haar dochter is namelijk zwaar gehandicapt en heeft bovendien een tumor in haar hoofd, dat meldt KTLA.

Hersentumor

Haar dochter Hannah was samen met haar moeder op weg naar haar huis in Chattanooga. Even daarvoor had ze in het ziekenhuis van Memphis een behandeling ondergaan vanwege haar hersentumor. De twee vierden dat ze weer naar huis mochten.

Overal bloed

Toen Hannah door het beveiligingspoortje liep, ging deze af. Ze begreep niet wat er gebeurde en liep door. Ook negeerde ze beveiligingsbeambten die verder onderzoek wilden doen. Moeder Shirley probeerde het vliegveldpersoneel nog te vertellen dat haar dochter half doof is, met slechts één oog kan zien en snel in de war raakt. Dat was te laat. Hannah werd ruw tegen de grond gewerkt. Overal was bloed te zien, vertelde haar moeder later. Zij kon overigens niet bij haar dochter komen omdat ze zelf door agenten werd tegengehouden.

Aangeklaagd

In plaats van haar ziekenhuisontslag te vieren met haar familie, werd Hannah gearresteerd en vastgezet zonder iets van bagage bij zich te hebben. Dat was ondertussen al onderweg naar Chattanooga. Pas uren later mocht het duo naar huis. Hannah werd niet aangeklaagd, maar haar moeder heeft wel actie ondernomen tegen de verantwoordelijken. Ze heeft ze voor de rechtbank gesleept en eist 100.000 dollar aan schadevergoeding. Het betrokken personeel wil niet reageren op de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vliegveldpersoneel werkt gehandicapte tegen de grond
Sluiten