Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 jul 2016

Vier doden bij ongeluk in Drenthe

Door een ongeluk in het Drentse Stieltjeskanaal zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen. Het gaat om drie volwassenen en een kind, meldde de politie zaterdagmiddag.

Ze zaten in een auto met aanhanger die bij Coevorden aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Voorbijgangers zagen de auto het water in rijden en alarmeerden de politie. Een van hen sprong het water in, maar kon volgens de politie niets meer voor de inzittenden doen.

Duikteam

Duikers haalden de inzittenden uit het water, maar reanimatie mocht volgens de politie niet meer baten. „De vier inzittenden hebben het helaas niet gered. De hulpdiensten hebben alles op alles gezet. Helaas zonder resultaat”, aldus de politie.

Een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter werden bij het ongeluk ingezet. Vanwege de reddingsoperatie werd het scheepvaartverkeer in het kanaal stilgelegd.

Eenzijdig

De politie licht eerst de nabestaanden in voordat nadere gegevens over de slachtoffers worden bekendgemaakt. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het eenzijdig ongeval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vier doden bij ongeluk in Drenthe
Sluiten