Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 23 jul 2016 / 17:16 uur

Video: Babyolifant week lang vastgebonden aan boom

Olifantenritten zijn in Azië een populaire toeristische attractie. Wat toeristen vaak niet te zien krijgen is hoe de dieren worden getraind om in de entertainmentindustrie te werken. En dat is soms schrijnend, blijkt uit een video waarin een babyolifant een week lang werd vastgebonden aan een boom.

Volgens The Dodo gaat het om een olifant van slechts een paar maanden oud die aan een kort touw vastgebonden is. Hierdoor heeft hij weinig bewegingsruimte. Dierenorganisatie Wildlife At Risk International (WAR) meldt dat het kalf zou huilen toen het die week bij zijn moeder vandaan werd gehaald. Ook zou de olifant slechts bananen en water krijgen als voeding, terwijl een jong kalf eigenlijk melk zou moeten drinken tot hij minstens twee jaar oud is. Sommige olifanten drinken tot hun vierde nog melk.

Het vastbinden is waarschijnlijk nog maar het begin voor het dier. Het klaarstomen voor de toeristenindustrie is namelijk een lang proces. Volgens WAR is het niet uitzonderlijk als de olifanten tijdens dit proces worden opgesloten, uitgehongerd, uitgeput of op andere manieren fysiek mishandeld. Dit wordt gedaan om de jonge, kwetsbare geest van de olifant te breken en moet de dieren voorbereiden op de entertainment- of werkindustrie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Babyolifant week lang vastgebonden aan boom
Sluiten