Metro
Metro Nieuws 2 jul 2016 / 19:55 uur

Verloting machinegeweer voor Orlando toch geschrapt

De eigenaren van een Amerikaanse wapenwinkel hebben een verloting van een semi-automatisch wapen ten bate van de slachtoffers van het bloedbad in Orlando afgelast. In de krant Chicago Tribune zeggen ze dat juridische obstakels de reden zijn.

De wapenhandelaren uit McHenry, een voorstad van Chicago, waren van plan een AR-15 te verloten, vergelijkbaar met het wapen dat in Orlando is gebruikt. Volgens de winkeleigenaren mogen volgens de wet in de staat Illinois echter alleen non-profit organisaties een verloting houden.

Doodsbedreigingen

De plannen van de winkeluitbaters, die verklaarden geen politiek statement te willen maken en ook niemand te willen kwetsen, werden niet overal met gejuich ontvangen. Ze vertelden onder andere doodsbedreigingen te hebben ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verloting machinegeweer voor Orlando toch geschrapt
Sluiten