Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 16 jul 2016 / 14:00 uur

Vakantiegangers onzeker over reis na coup Turkije

Voor veel Nederlanders vakantiegangers gooit de mislukte couppoging in Turkije roet in het eten. Nadat er eerst verschillende vluchten werden geannuleerd, twijfelen sommige reizigers nu of ze alsnog wel naar het land willen.

Vooral mensen die deze dagen afreizen naar grote steden als Ankara en Istanbul zitten in onzekerheid. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er in de afgelopen uren honderden telefoontjes binnengekomen van mensen die vragen hebben over de situatie in Turkije.

Reisadvies

De bellers willen onder meer weten of het nog mogelijk is naar Turkije te reizen of juist uit het land te vertrekken. De situatie is daar chaotisch en het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het advies gegeven alleen naar deze steden af te reizen als dit strikt noodzakelijk is. Afreizen naar de grens met Syrië wordt afgeraden, en in de rest van het land is extra alertheid geadviseerd.

Foto: Rijksoverheid

Reizigers annuleren

Ook zijn er honderden mensen die hun reis hebben gecanceld vanwege de instabiele situatie in Turkije. Volgens een woordvoerder van reisorganisatie Thomas Cook/Neckermann heeft 20 procent van de mensen die zaterdag naar Turkije zou afreizen, geannuleerd. Bij TUI wil bijna een derde van de reizigers niet meer naar Turkije. In de meeste gevallen kunnen reizen omgeboekt of kosteloos geannuleerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vakantiegangers onzeker over reis na coup Turkije
Sluiten