Metro
Metro Nieuws 13 jul 2016 / 10:25 uur

Vader gooit huilende baby door de kamer

Een jonge vader uit het Noord-Hollandse Ursum heeft zijn 9 maanden oude dochter dusdanig mishandeld dat het meisje zwaargewond moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De officier van justitie wil dat 21-jarige vader een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een werkstraf van 180 uur krijgt.

Kevin K. kneep zijn dochtertje twee jaar geleden hard in de borst, schudde haar door elkaar en gooide haar door de kamer. De moeder van het meisje was in de keuken een flesje aan het klaarmaken op het moment van de mishandeling.

Ontkennen

Het jonge meisje liep onder meer hersenletsel op en brak haar ribben. Ze had ook een huidletsel en vocht in haar hersenen, schrijft het Noordhollands Dagblad. Het ziekenhuis maakte melding van kindermishandeling, waarna beide ouders onder 24-uurs toezicht kwamen te staan. De baby werd zelfs korte tijd uit huis geplaatst.

In eerste instantie ontkende K. dat hij zijn dochter had mishandeld, pas acht maanden later bekende hij zijn daden. Op 26 juli doet de rechtbank een uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader gooit huilende baby door de kamer
Sluiten