Metro
Metro Nieuws 20 jul 2016 / 07:10 uur

Trump nu officieel presidentskandidaat Republikeinen

Het is officieel: Donald Trump neemt namens de Republikeinen deel aan de presidentsverkiezingen in de VS. Het was al bekend dat de controversiële politicus de kandidaat zou worden aan republikeinse zijde.

Mike Pence werd tijdens de partijconventie in Cleveland formeel benoemd tot Trumps running mate. De gouverneur van Indiana werd eerder deze maand door Trump gekozen als kandidaat voor het vice-presidentschap om de eenheid binnen zijn partij te herstellen.

https://www.youtube.com/watch?v=dVZGIMmMkvM

In Cleveland waren ook tegenstanders van Trump aanwezig die hem alsnog probeerden te dwarsbomen. Ze eisten dat gedelegeerden zelf de vrijheid zouden krijgen om te stemmen op hun favoriete kandidaat. Dit maakte echter niets uit voor de verkiezing van Trump. Ook Hillary Clinton was, niet geheel onverwacht, minder te spreken over de verkiezing van Trump. Ze riep Amerikanen nogmaals op om haar kant te kiezen: ,,Sluit je nu aan om te garanderen dat hij nooit voet zet in het kantoor van de president.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump nu officieel presidentskandidaat Republikeinen
Sluiten