Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 28 jul 2016 / 09:00 uur

Tientallen dieren sterven hongerdood in dierentuin

In een van de belangrijkste dierentuinen van Venezuela heerst zo’n groot voedseltekort dat in het afgelopen half jaar zo’n vijftig dieren de hongerdood zijn gestorven. Dat heeft de vakbondleider van werknemers van het Parque Zoológico Caricuao bevestigd tegenover persbureau Reuters. De overheid ontkent echter dat de sterfgevallen het gevolg zijn van een tekort aan voedsel.

Twee weken zonder eten

Volgens vakbondleider Merlene Sifontes stierven sommige dieren nadat ze twee weken lang niets te eten hadden gekregen. Leeuwen en tijgers in de dierentuin in Caracas zouden gevoed worden met mango en pompoen, omdat er niet genoeg vlees is.

In dierentuinen in andere steden zou de situatie nog schrijnender zijn. Veel dierentuinen zien zich genoodzaakt bij lokale bedrijven te bedelen om fruit, groenten en vlees.

Economische crisis

Venezuelea is in de greep van een ernstige economische crisis. Volgens Sifontes is het verhaal van de dieren in Caricuao „een metafoor voor het Venezolaanse lijden”.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro wijt de problemen aan een ‘economische oorlog’ die wordt gevoerd door zakenmensen en tegenstanders van de regering. Zijn tegenstanders wijten de crisis aan economisch wanbeleid door de regering en de grote afhankelijkheid van olie, waarvan de prijs is gedaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen dieren sterven hongerdood in dierentuin
Sluiten