Metro
Metro Nieuws 5 jul 2016 / 20:18 uur

Theresa May wint eerste verkiezingsronde opvolging

Theresa May heeft de eerste ronde gewonnen van de verkiezing bij de Conservatieven voor de opvolging van premier David Cameron. De voormalige minister van defensie Liam Fox was met slechts zestien stemmen de eerste afvaller.

May, de huidige minister van binnenlandse zaken, kreeg 165 stemmen. De minister van klimaat en energie, Andrea Leadsom, wist 66 stemmen te vergaren. Michael Grove was derde met 48 stemmen. Stephen Crabb, de bewindsman op werkgelegenheid en pensioenen, won 34 stemmen.

De stemmen worden uitgebracht door de 330 parlementariërs van de partij. De tweede ronde is donderdag. May werd vooraf al beschouwd als de grootste kanshebber om Cameron als leider van de partij en premier op te volgen.

Uit de race

Inmiddels is Stephen Crabb, minister van Werkgelegenheid en Pensioenen, uit de race gestapt. Hij sprak onmiddellijk zijn steun uit voor de grootste kanshebber, zijn collega van Binnenlandse Zaken Theresa May. Crabb trok zijn conclusies uit de eerste stemronde van de Conservatieve Lagerhuisfractie waar hij maar weinig stemmen kreeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Theresa May wint eerste verkiezingsronde opvolging
Sluiten