Puck Roest
Puck Roest Nieuws 20 jul 2016

Tekstschrijver Melania Trump erkent plagiaat

Een medewerkster van Donald Trump die verantwoordelijk was voor de toespraak van Melania Trump heeft de schuld voor het plagiaat op zich genomen. In een verklaring op de website van de presidentskandidaat laat Meredith McIver weten dat het gaat om een „onschuldige fout”.

Delen van de toespraak die Melania hield tijdens de conventie van de Republikeinen in Cleveland leken letterlijk op speech van Michelle Obama uit 2008. In de verklaring laat McIver weten dat ze met Melania had gesproken over welke boodschap ze graag uit wilde dragen en wie haar voorbeelden waren. De vrouw van Trump zou vervolgens passages uit toespraken van Michelle Obama hebben voorgelezen, als voorbeeld.

„Ik heb deze opgeschreven en later opgenomen in het concept van wat uiteindelijk de speech werd”, aldus McIver. „Ik heb de toespraak van Obama niet bekeken. Het was mijn fout en ik vind het verschrikkelijke dat ik deze chaos heb veroorzaakt”, aldus de schrijfster.

In de verklaring laat McIver weten dat ze dinsdag haar ontslag heeft aangeboden bij Donald Trump, maar dat hij dat niet accepteerde. Volgens de Republikeinse presidentskandidaat „maken mensen onschuldige fouten en kunnen ze hier van leren en groeien”.

Trump bekijkt de hele media-rel zelfs van de zonnige kant. Via Twitter laat hij weten blij te zijn met alle aandacht die de speech kreeg. „Alle pers is goede pers”, aldus de miljardair.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Tekstschrijver Melania Trump erkent plagiaat
Sluiten