Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 2 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Taxichauffeurs bezetten uur lang Jaarbeursplein

Utrechtse taxichauffeurs hebben op zaterdagmiddag een uur lang het Jaarbeursplein geblokkeerd. In totaal dezen zo’n 50 tot 60 chauffeurs mee. De blokkade is een demonstratie tegen de nieuwe taxistandplaats die ze hebben gekregen. Ze vinden dat deze te ver van het station ligt, meldt NOS.

Vervelend

Via een alternatieve route konden buschauffeurs hun passagiers aan de andere kant van het Jaarbeursplein uit laten stappen. Volgens vervoerdersbedrijf Qbuzz heeft de blokkade geen problemen opgeleverd voor het busvervoer. Een woordvoerder gaf nog wel aan het vervelend te vinden dat de taxichauffeurs juist op de dag dat het nieuwe busstation open is gegaan, actie besloten te voeren.

WhatsApp

Volgens één van de taxichauffeurs zijn de werknemers het zat dat ze steeds worden verhuisd. Na een uur werd de demonstratie, die spontaan via WhatsApp is ontstaan, gestopt. De politie heeft niet in hoeven grijpen.

Resultaat

De demonstratie boekte direct resultaat. De gemeente heeft laten weten dat er maximaal vijf taxi’s dichter bij het station mogen parkeren. Bovendien gaat de gemeente maandag met de taxichauffeurs in gesprek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Taxichauffeurs bezetten uur lang Jaarbeursplein
Sluiten