Metro
Metro Nieuws 1 jul 2016 / 19:25 uur

Spanje meldt zikabesmetting door seks

Spanje heeft vrijdag het eerste geval van zika-besmetting door seksueel contact gemeld. Een Madrileense vrouw liep de gevreesde virusinfectie op na terugkeer van haar partner uit een Latijns-Amerikaans land. Die is waarschijnlijk eind april, begin mei besmet geraakt. Zika, dat ernstige geboorteafwijkingen kan veroorzaken, wordt doorgaans overgebracht door muggen.

In het West-Afrikaans land Guinee-Bissau heeft de ziekte nu ook de kop opgestoken. De gezondheidsautoriteiten toonden grote verontrusting over de drie geconstateerde besmettingsgevallen op een eilandengroep voor de kust. Een speciale commissie is ingesteld om verdere verspreiding te voorkomen. De angst bestaat dat het virus, na een eerdere uitbraak op de Kaapverdische Eilanden, overslaat naar het vasteland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spanje meldt zikabesmetting door seks
Sluiten