Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 jul 2016 / 12:11 uur

Selfiefanaat in de achtbaan verwondt 6 jarig jochie

Een zesjarig jochie heeft een onverwachte klap in zijn gezicht gekregen van een telefoon. Het elektronische kastje vloog door de lucht, nadat de eigenaar waarschijnlijk probeerde een selfie te maken in de achtbaan ‘Joris en de Draak’ in de Efteling.

Een geschrokken moeder zat vervolgens naast een huilend jongetje met plekken op zijn oog, neus en schouder. Toch moesten de twee natuurlijk wachten tot de rit afgelopen was, voordat de jongen naar de EHBO-post gebracht kon worden.

Op klacht.nl schrijft de moeder: „Gisteren was het eindelijk zover, mijn man en ik gingen met onze 2 jongens van 6 en 9 jaar naar de Efteling. Tijdens een rit in Joris en de Draak ging het goed mis. Er heeft iemand tijdens de rit een selfie o.i.d. geprobeerd te maken en zijn/haar mobiel verloren waardoor deze met een klap in het gezichtje van mijn 6 jarige zoon terecht kwam.”

Machteloos

Dat ritje duurde vervolgens wel erg lang: „Het voelde heel machteloos om je kind tijdens deze heftige rit bloedend en huilend naast je te hebben en niets te kunnen doen. Na de rit is de EHBO erbij gekomen en zijn de plekken gekoeld en is er een officiële melding van gemaakt.”

De Efteling zocht een passende oplossing voor de ouders: „We kregen een kaartje waarmee we als troost 1 attractie zonder wachtrij konden bezoeken. Echter zat de schrik er bij mijn zoontje zo in dat hij bang is dat het opnieuw gebeurd en is de dag waar we zo naar uitkeren helaas niet geworden wat we er van gehoopt hadden.” Deze vergoeding voldoet volgens de vrouw dus niet. Ze schrijft dan ook: „Ik hoop dat de Efteling deze persoon die zijn/haar mobiel op komt halen, wijst op de gevolgen van deze ondoordachte daad.”

Strenger optreden

Ook zou de Efteling actiever moeten optreden tegen smartphone-gebruikers in attracties: „Ik hoop dat de Efteling nog beter gaat waarschuwen voor gebruik van mobiele telefoons tijdens achtbaanritten en nog beter controleren.” Officieel is het namelijk ook niet toegestaan telefoons of videoapparatuur te gebruiken in deze achtbaan. Of de eigenaar van de telefoon nog is aangesproken, is niet duidelijk.

Reageer op artikel:
Selfiefanaat in de achtbaan verwondt 6 jarig jochie
Sluiten