Metro
Metro Nieuws 2 jul 2016 / 10:55 uur

Schotse uitgeroepen tot Miss Hitler 2016

Een Schotse vrouw kan de titel ‘Miss Hitler 2016’ op haar naam bijschrijven. Ze won in de competitie de eerste plaats in de schoonheidswedstrijd. Deze werd georganiseerd door een jeugdgroep van een neonazi-beweging.

National Action, de groep die het evenement organiseerde, zegt dit volgens The Independent te doen om hun vrouwelijke leden meer op de voorgrond te zetten. Ze zouden namelijk te vaak te weinig in de spotlight staan in vergelijking met hun mannelijke leden.

Angela Merkel

De identiteit van de vrouw die heeft gewonnen is niet bekend. Op de foto’s is zij alleen te zien met de bovenste helft van haar gezicht. Voor de competitie moesten de vrouwen enkele vragen beantwoorden. Op de vraag wie de winnares wilde vermoorden als ze ermee weg zou komen, antwoordde zij het volgende: „Angela Merkel. Ik zou haar in een kamp stoppen en haar dierbare vluchtelingen de rest laten doen.”

Rassenhaat

De Raad van Afgevaardigden van de Joden in Groot-Brittanië heeft de verkiezing veroordeeld. „Dit is een duidelijk geval van rassenhaat”, zo liet een woordvoerder weten. „Dit zou wel eens de lelijkste schoonheidswedstrijd ooit kunnen zijn.”

In een voorproefje van de wedstrijd, die inmiddels van hun Facebook is verwijderd, verklaarde National Front: ,,We hopen met de verkiezing zo een uniek inzicht te kunnen verschaffen in onze beweging, een inzicht dat de vooroordelen die de samenleving heeft over extreemrechts omver zal gooien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schotse uitgeroepen tot Miss Hitler 2016
Sluiten