Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 21 jul 2016

Redders in nood draaien om de kop geslagen cabrio om

Een man in het Amerikaanse South Carolina verloor midden op de snelweg de macht over het stuur en sloeg, met zijn cabriolet, over de kop. Automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren, zetten meteen hun auto stil en probeerden er samen alles aan te doen om de auto weer om te draaien. Zo is te zien op de bizarre beelden.

In de auto zat de 20-jarige Jonathan Janzen, die onderweg was naar zijn werk. Terwijl de auto op zijn kop lag, schreeuwde hij om hulp. Met gevaar voor eigen leven schoten de omstanders te hulp. „Ze wisten niet of de auto zou ontploffen en toch riskeerden ze hun leven om een vreemde te redden”, vertelt Janzen aan ABC News.

De redders in nood hadden geen idee hoeveel mensen er in de auto zaten, maar waren blij om in ieder geval één stem te horen. „We konden de benzine ruiken. Eerst probeerden we het met zijn vieren, maar we kregen de auto niet overeind”, vertelt een van de redders Bert Sorin. Vervolgens probeerde een andere man met een flinke truck de deur van de cabrio eraf te trekken via een kabel aan zijn auto, maar ook dit mislukte.

Samenwerken

Omdat de omstanders geen idee hadden hoe Janzen eraan toe was en of er nog meer overlevenden in de auto zaten, moesten ze snel handelen. Terwijl meer hulp zich had gemeld, besloten ze met z’n allen de auto om te draaien. Dit lukte! Gelukkig kwam Janzen er slechts met wat lichte verwondingen vanaf.

In shock

„Iedereen was in shock. Mensen huilden en vielen elkaar in de armen”, vertelt Sorin. De reddingswerkers arriveerden toen het klusje al geklaard was. „We juichten, schudden elkaar de hand en daarna ging ieder weer zijn eigen weg”, aldus Sorin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Redders in nood draaien om de kop geslagen cabrio om
Sluiten