Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 jul 2016 / 15:59 uur

Pokémon Go-spel redt het leven van deze jongeman

Pokémon Go is niet alleen een cultureel fenomeen, maar ook een levensredder. De levenslange Pokémonfan Jack Kilbourn heeft meerdere malen op de top van een gebouw gestaan, om te springen. Maar door het spel heeft hij nu weer een doel in zijn leven gevonden.

De 22-jarige Engelsman startte op zijn derde met het sparen van Pokémonkaarten en is sindsdien fan van de wezentjes.

Afgelopen maart stond Kilbourn nog op de top van een parkeergarage in Leicester en was er bijna vanaf gesprongen. Hij was namelijk depressief en net gestopt met zijn baantje, waar hij vijf jaar lang had gewerkt.

Slecht vooruitzicht

Het zag er niet goed uit voor Kilbourn, totdat Pokémon Go in juli uitkwam. Weken kwam hij zijn huis al niet meer uit, maar nu wandelt hij zo’n 10 kilometer per dag rond in zijn woonplaats om Pokémon te vangen. Samen met andere spelers.

„Voorheen was ik een gebroken persoon. Ik zat alleen maar thuis en liet mijn depressie en angsten de overhand nemen”, vertelt Kilbourn aan The Lad Bible. „Ik had de hoop in de wereld en mezelf verloren en wilde niet meer leven.”

https://www.instagram.com/p/BIH3Wu_jO-4/

De omslag

Maar toen Kilbourn de app downloadde, dwong dit hem om het huis uit te gaan en voor hij het wist was hij meer buiten dan binnen. Ondertussen heeft hij meer dan 120 kilometer gelopen, meer dan 75 Pokémon gevangen en voelt hij zich weer goed.

„Pokémon Go heeft mij gered. Het heeft me mijn vertrouwen in het leven weer teruggegeven. Ik ben zelfs teruggegaan naar de parkeerplaats waar ik op het punt stond om te springen, om Pokémon te vangen”, vertelt Kilbourn.

https://www.instagram.com/p/BIKfkp3jpl8/

Anderen helpen

Wetende dat het spel zijn leven heeft gered, wil de jongeman nu anderen motiveren om Pokémon Go te spelen. Hij wil anderen mensen die lijden aan een depressie de deur uit helpen. „Je hoeft natuurlijk niet Pokémon Go te spelen, maar je moet iets gaan doen wat je leuk vindt! Het spel heeft mijn gedachtes verzet en me laten meeslepen in totaal iets anders.”

Laten we hopen dat Killbourn anderen hiermee kan helpen, hij heeft in ieder geval een lange weg afgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Go-spel redt het leven van deze jongeman
Sluiten