Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 28 jul 2016 / 10:21 uur

Plofkraak Almere: geld lag op straat

In Almere lag donderdagochtend het geld voor het oprapen. Bij de supermarktvestiging van Albert Heijn in de wijk Tussen de Vaarten is rond half vier een plofkraak gepleegd.

Door de plofkraak belandden tientallen briefjes van 50 euro op de straat; deze werden al snel door agenten opgeraapt. Het geld was sowieso niet meer bruikbaar, want de briefjes waren besmeurd met verf. Dit gebeurt vaak bij een plofkraak, om te voorkomen dat het geld nog gebruikt kan worden. Ook winkelwagens zitten onder de verf, dit meldt Omroep Flevoland.

Volgens de politie Flevoland waren er drie verdachten in de winkel. Zij zouden de geldautomaat in de Albert Heijn tot ontploffing hebben gebracht en zijn er vervolgens met een auto vandoor gegaan. Er is een politiehelikopter ingezet om te helpen zoeken naar de daders. Verderop in de wijk werd de vluchtauto teruggevonden.

https://www.youtube.com/watch?v=Jn0yos9jP7U

Door de plofkraak heeft het geldautomaat schade opgelopen en zijn er twee ruiten gesneuveld. De supermarkt was wegens omstandigheden in de ochtend tijdelijk gesloten.

De politie Flevoland is nog op zoek naar getuige.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Plofkraak Almere: geld lag op straat
Sluiten