Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 1 jul 2016 / 07:00 uur

Plan en geld voor betere gehandicaptenzorg

De komende jaren moet er 13,3 miljoen euro uitgetrokken worden om de kwaliteit van de gehandicaptenzorg in Nederland te verbeteren. Dit plan heeft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid vrijdag aan de Tweede Kamer gepresenteerd.

Met het vrijmaken van het budget hoopt dat Staatssecretaris dat er meer ruimte komt om de kwaliteit van de gehandicaptenzorg te verbeteren en beter voor te bereiden op de toekomst, zo is te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Toekomst

„Dit zijn tegelijk heel krachtige en heel kwetsbare mensen. Zij zijn hun hele leven afhankelijk van de zorg die wij als samenleving bereid zijn voor hen te organiseren. Dat schept de verplichting om continu te kijken: wat kan er anders? Wat moeten we verbeteren? Hoe zorgen we voor hen op de best mogelijke manier, nu en in de toekomst?”, aldus Van Rijn. In Nederland hebben 113.000 mensen (een combinatie van) een verstandelijke, lichamelijk en/of zintuiglijke beperking.

Bezuinigingen

Met de nieuwe plannen heeft Van Rijn de voorgenomen bezuinigingen op de Wet langdurige zorg voor 2016 (45 miljoen euro) en 2017 (500 miljoen) geschrapt. Sinds het aantreden van de staatssecretaris, is hij al bezig met hervormingen op het gebied van de gehandicaptenzorg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plan en geld voor betere gehandicaptenzorg
Sluiten