Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 30 jul 2016 / 20:40 uur

Paus roept jongeren op actie te ondernemen

Paus Franciscus vindt dat jongeren ‘pioniers van de geschiedenis’ moeten zijn. Hij riep de jeugd op niet op de bank te hangen, maar hun sporen te verdienen. De paus sprak de jongeren toe op de Wereldjongerendagen in het Poolse Krakau.

Bank

„Lieve jonge vrienden, we zijn niet op de wereld gekomen om te vegeteren, om het ons makkelijk te maken, om van ons leven een bank te maken waarop we in slaap vallen. Een bank waarop we uren rusten en ons begeven in de wereld van videospellen en computers”, aldus Franciscus. Deze tijd vraagt om mensen die iets betekenen, geen bankzitters, meent de kerkvorst.

Krakow

De paus bracht zaterdag nog een ongepland bezoek aan de Franciscanenkerk in Krakow waar hij bad voor vrede. „Raak de harten van de terroristen, zodat zij inzien hoe kwaadaardig zij handelen en laat hen de weg van vrede en goedheid inslaan”, zei de paus. „De weg van respect voor het leven en de waardigheid van elk mens, ongeacht religie, afkomst, rijkdom of armoede.”

Auschwitz

Franciscus sluit de Wereldjongerendagen zondag af met een grote mis in de open lucht. Op het ‘Veld van de Barmhartigheid’ worden meer dan een miljoen mensen verwacht. Niet alle tijd die de kerkvader in Polen doorbracht stond in het teken van de Wereldjongerendagen. Vrijdag bracht hij een bezoek aan het voormalige nazivernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Paus roept jongeren op actie te ondernemen
Sluiten