Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 25 jul 2016 / 14:49 uur

Pand Turkse stichting Apeldoorn in brand gestoken

Bij het pand van de Turkse stichting ‘Unie van Betrokken Ouders’ in Apeldoorn is in de nacht van zondag op maandag brandgesticht. Het bestuur vermoedt dat de brand is gesticht door aanhangers van de Turkse president Erdogan, meldt Omroep Gelderland.

Jerrycan

De bewakingsbeelden is te zien dat er twee mannen met een jerrycan vloeistof tegen de deur van het pand gooien en deze vervolgens in brand steken. Het vuur breidt niet uit omdat het bestuur recent een brandwerende deur heeft laten plaatsen. Daarom hoefde de brandweer niet uit te rukken. De buurvrouw ontdekte de volgende dag de zwartgeblakerde deur.

Gülenbeweging

De organisatie zet zich in om radicalisering onder jongeren tegen te gaan door middel van onderwijs en cultuur. Het bestuur denkt dat het gezien wordt als onderdeel van de Gülenbeweging, die in Turkije onder vuur ligt door beschuldigingen van president Erdogan. Afgelopen zaterdag werd er ook al brand gesticht bij een Turkse vereniging in Deventer. Ook daar vermoedt het bestuur dat de brand aangestoken is door aanhangers van de Gülenbeweging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pand Turkse stichting Apeldoorn in brand gestoken
Sluiten