Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 15 jul 2016 / 11:17 uur

Ouders in Nice vinden baby terug dankzij Facebook

Twee ouders zijn herenigd met hun 8 maanden oude zoon, dankzij de inzet van Facebook. Het koppel werd gescheiden van hun kind in de chaos van de aanslag in Nice. Door de paniek rende iedereen verschillende kanten op, waardoor de moeder haar kind uit het oog verloor. De ouders zijn herenigd met het jochie.

Chaos

De wanhopige ouders ontdekten dat ze de kinderwagen kwijt waren in de complete chaos tijdens de aanslagen op de boulevard in Nice. De verhalen van getuigen vertellen hoe na afloop van het vuurwerk de mensen begonnen te rennen en te gillen toen de vrachtwagen in de massa reed en onder vuur werd genomen. Tiava Banner besloot de hulp van het internet in te schakelen om haar kindje terug te vinden.

Facebook

„We zijn 8 maanden oude baby kwijt. Lieve vrienden van Nice, als iemand hem heeft gezien, neem alstublieft contact op”, zo schreef de vrouw op haar Facebook. Het bericht in korte tijd meer dan 20.000 keer gedeeld. Het duurde slechts een uur voordat de ouders zich weer over hun baby konden ontfermen. Een andere voorbijganger op de boulevard had de kinderwagen gezien en besloot de baby in veiligheid te brengen. Na het massaal delen van de Facebookpost wist deze persoon wie de ouders van het jongetje waren.

RETROUVÉ !!!!MERCI INFINIMENT À CATHERINE PREUN QUI A EU LE RÉFLEXE DE PRENDRE LE PETIT POUR LE METTRE À L'ABRIS !!!!…

Gepostet von Tiava Banner am Donnerstag, 14. Juli 2016

Vermisten

Meer dan 1500 mensen zijn inmiddels al lid geworden van de pagina @nicefindpeople op Twitter. Deze pagina is ervoor bedoeld om vermiste personen op te sporen en meer duidelijkheid te verschaffen over wie de slachtoffers zijn.

https://twitter.com/NICEFINDPEOPLE/status/753764718775570434

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders in Nice vinden baby terug dankzij Facebook
Sluiten