Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 30 jul 2016 / 18:45 uur

Ook op zondag gaan extra controles Schiphol door

De veiligheidscontroles die zaterdag op en rond Schiphol werden gehouden, gaan ook zondag door. „Na overleg tussen de verschillende diensten is besloten niet af te schalen”, zei een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee zaterdagavond.

Signaal

De controles begonnen nadat vrijdag een ‘signaal’ was binnengekomen dat past „binnen het landelijke dreigingsbeeld”, liet de gemeente Haarlemmermeer eerder zaterdag weten. Na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid besloten de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de marechaussee om extra veiligheidsmaatregelen te treffen.

Files

De controles leidden tot lange files op de aanvoerwegen naar Schiphol. Vooral busjes werden gecontroleerd, wat er op kan duiden dat het eerder genoemde ‘signaal’ daar op slaat. In de loop van de middag losten de files op. Zondag moeten mensen die vanaf Schiphol vliegen opnieuw rekening houden met mogelijk oponthoud. De maatregelen blijven tot nader order van kracht.

Volgens de gemeente moeten de maatregelen wel in perspectief worden gezien van de substantiële terreurdreiging die al sinds 2013 geldt in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ook op zondag gaan extra controles Schiphol door
Sluiten