Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 14 jul 2016 / 17:45 uur

Ontvoerde man uit Landsmeer vrijgelaten

De vorige week ontvoerde Wendel Meijer uit Landsmeer is vrijgelaten. Dat heeft advocaat Sébas Diekstra van de zus en broer van Meijer (36) donderdag bekendgemaakt.

Meijer werd vorige week ontvoerd bij het pand van zijn bedrijf in Zaandam. Op beelden was dinsdagavond te zien hoe hij het pand binnenstapt, en dan door drie mannen in een witte Audi wordt gesleept.

Details over de vrijlating zijn nog niet bekend. De politie Noord-Holland Noord wil de vrijlating van Meijer niet bevestigen.

Soefyan

De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder donderdag al vrijgelaten. Hij is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. Essabaouni’s moeder had in een interview met AT5 gesmeekt om zijn vrijlating. Ze zei dat hij enorm geliefd is en dat er sprake moest zijn van een persoonsverwisseling.

Wendel Meijer uit Landsmeer en Soufyan Essabaouni uit Amsterdam verdwenen vorige week. Meijer werd bij zijn bedrijf in Zaandam opgewacht en met geweld meegenomen in een witte Audi. Essabaouni verdween spoorloos vanaf een parkeerterrein in Zwanenburg nadat hij was klemgereden en beschoten. De ontvoeringen zouden te maken hebben met een ruzie in het drugsmilieu.

Beloning

Bij de politie kwamen zeker vijftien tips binnen over de ontvoeringen. Die gingen vooral over de auto’s die zijn gebruikt om de slachtoffers klem te rijden. Er was een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de oplossing van de zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontvoerde man uit Landsmeer vrijgelaten
Sluiten