Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 11 jul 2016 / 09:57 uur

Online vakantie boeken grootste uitgave 55-plussers

De zomer in Nederland laat nog even op zich wachten maar gelukkig hebben we andere plekken om naar uit te wijken. Er worden volop vakanties geboekt door Nederlanders en uit een rapport van het CBS blijkt dat 55-plussers op internet het meeste geld uitgeven aan vakanties.

Gemiddeld over alle leeftijdsgroepen komen vakanties op de derde plek, na kaartje voor evenementen en kleding of sportartikelen. Maar vanaf 55-plus keert dat zich om; het belangrijkste product dat zij aanschaffen online is een vakantie. Zeven op de tien Nederlanders kocht het afgelopen jaar ten minste één keer wat online.

Online vakantie boeken grootste uitgave 55-plussers
Foto: CBS Statistieken

Stijgende lijn

Vakanties boeken via het internet lijkt sowieso in een stijgende lijn te zitten. In 2015 kocht 40% van de ondervraagden een vakantie online. In 2012 was dat nog 34%. Over het algemeen koopt elke leeftijdsgroep vaker vakanties online.

Online vakantie boeken grootste uitgave 55-plussers
Foto: CBS Statistieken

Reisorganisaties

Dat betekent voor reisorganisaties dat ze een lastige tijd hebben gehad en tegemoet gaan. Hier zijn ze zich van bewust. Organisaties proberen samenwerkingsverbanden aan te gaan en ze moeten steeds de online concurrentiestrijd in de gaten houden om de kosten te drukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Online vakantie boeken grootste uitgave 55-plussers
Sluiten