Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 14 jul 2016 / 13:32 uur

Ondernemers kopen straks wellicht Pokémonlocaties

Wat een geluk voor een ondernemer als er een Pokégym of zeer zeldzame Pokémon voor zijn snackbar, ijssalon of winkel staat. Ja, het spel kan voor overlast zorgen, maar tegelijkertijd zorgt het ook voor heel wat klandizie. Mensen stromen naar een zaak, zonder dat een ondernemer hier iets voor hoeft te doen. En een aantal van die gamers zal na een strijd om een gym of bij het vangen van een Pokémon hun hongerige buikjes vullen in die zaak.

Kopen

Ben jij een ondernemer, maar is het geluk van een zeldzame Pokémon, gym of stop voor jouw deur je niet gegund? Dan kun je deze straks misschien kopen. John Hanke, van Niantic, het bedrijf dat Pokémon Go maakte, liet deze optie voor gesponsorde locaties in Pokemon Go vallen in een gesprek met de Financial Times.

In het spel Ingress, de voorganger van Pokémon Go, waren gesponsorde locaties ook al mogelijk. Merken als Duane Reade, Jamba Juice en Zipcar deden dit en lokten zo gamers naar hun winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondernemers kopen straks wellicht Pokémonlocaties
Sluiten