Els Anker
Els Anker Nieuws 18 jul 2016 / 18:30 uur

OM eist drie jaar cel voor Utrechtse serie-aanrander

Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar gevangenisstraf voor de man die bekendstaat als de Utrechtse serie-aanrander. Daarnaast wil het OM dat de 41-jarige man gedwongen wordt behandeld. Dat bleek maandag voor de rechtbank in Utrecht.

De Utrechter werd al eens eerder veroordeeld voor aanrandingen. Toen kreeg hij ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Het OM noemt het „zorgelijk” dat de man na zijn vorige behandeling opnieuw op vrijwel dezelfde manier in de fout is gegaan.

Spijt

De man heeft toegegeven dat hij in het najaar van 2015 zeker zes vrouwen heeft aangevallen. Hij betastte hun onderlichaam. In één geval wist hij zijn hand in de onderbroek van een slachtoffer te krijgen. Dat is volgens het OM verkrachting.

Hij zou daar veel spijt van hebben. Voor de rechtbank vertelden sommige slachtoffers dat de aanranding hun leven flink in de war heeft geschopt.

Drinken

De man verloor in oktober vorig jaar zijn baan en zijn vriendin. „Als de spanningen in zijn leven toenemen gaat hij drinken. Dan krijgt hij een obsessieve drang om met een vrouw in contact te komen”, aldus de officier van justitie.

De Utrechter ziet zelf een nieuwe gedwongen behandeling niet zitten, aangezien dat volgens hem eerder ook niet heeft geholpen. De rechtbank doet op 1 augustus uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM eist drie jaar cel voor Utrechtse serie-aanrander
Sluiten