Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 26 jul 2016 / 07:52 uur

Nederlandse politieman neergestoken in Duitsland

Een politieman uit Haarlem is bij een bizar incident in Duitsland neergestoken. De man werd bij een wegrestaurant (Raststätte Denkendorf) uit het niets aangevallen door een verwarde man. Dat meldt De Telegraaf.

Vakantie

De rechercheur van het cold case team Noord-Holland was onderweg naar Oostenrijk, waar hij met zijn vrouw hun trouwdag wilde vieren en wilde genieten van een vakantie. Ter hoogte van Frankfurt zette hij de auto aan de kant voor een eerste stop.

Dat bleek achteraf een ongelukkige keuze, want bij het wegrestaurant liep plots een verward ogende man op hem af: „Hij beschuldigde de Nederlander ervan dat hij zijn kind had ontvoerd”, verklaarde de politie in Offenbach am Main.

Hoewel de rechercheur nog wel uitlegde dat hij niets met ontvoering te maken had, pakte de verwarde man een mes en stak die in de rug van de Nederlander. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de punt van het mes bijna zijn vitale organen had geraakt.

Psychische problemen

De dader zou een man zijn met psychische problemen. Berichten dat hij uit Kosovo zou komen, wil de politie niet bevestigen. „De verdachte is opgepakt en zit vast”, liet een woordvoerder wel weten.

De vakantie van de rechercheur is afgebroken. Hij keert zo spoedig mogelijk terug naar huis met zijn vrouw: „Het gaat naar omstandigheden goed. Binnen de eenheid zijn we allemaal flink geschrokken”, aldus woordvoerder Koos Venema van de eenheid Noord-Holland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse politieman neergestoken in Duitsland
Sluiten