Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 3 jul 2016 / 13:50 uur

Nederlands schip redt 291 migranten op zee

Een Nederland schip heeft op de Middellandse zee een vissersbootje met 291 migranten gered. De opvarenden zijn zondagochtend aan wal gezet op het Italiaanse eiland Sardinië.

Onder de groep mensen waren 66 vrouwen en twintig kinderen. Ook waren sommige mensen gewond of ziek, zij zijn aan boord van het Nederlandse schip behandeld. Het vissersbootje werd op 161 km van de Griekse kust door een patrouillevaartuig ontdekt. Het scheepje bleek al zeven dagen onderweg.

De reddingsactie werd uitgevoerd door het Nederlandse marinefregat Van Amstel. De Van Amstel vaart voor Frontex, dat de buitengrenzen van de Europese Unie bewaakt. In juni voerde het schip ook al een reddingsactie uit waarbij meerdere migranten werden gered van een zinkend schip. Onder de opvarenden zat een Eritrese vrouw die met hulp van Nederlandse marine op tijd en gezond kon bevallen van haar dochtertje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlands schip redt 291 migranten op zee
Sluiten