Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Nieuws 15 jul 2016 / 14:27 uur

Nederlanders uren vast in file bij Spaanse grens

Vakantiegangers die Spanje als bestemming hebben kunnen de A9 richting de Spaanse grens beter mijden. Tientallen Nederlanders staan namelijk al uren vast voor de grens, bij de Spaanse plaats Boulou.

Oorzaak van de file is de grenscontrole van de Franse politie. Omdat de A9 één van de routes richting Marokko en Tunesië is, voert de politie extra controles uit. De ANWB meldt dat slechts twee van de achttien tolpoortjes bij de grensplaats geopend zijn en dat sommige automobilisten al vijf tot zes uur stil staan. Volgens de toeristenbond vallen auto’s uit, is het snikheet en is er geen water.

De familie Roos uit Zoetermeer vertelt aan het AD: “We zijn al een uur bezig en nog geen honderd meter opgeschoten. Mensen staan naast hun auto.” De Franse verkeersdienst adviseert mensen om de A9 te mijden. Mensen die eenmaal vast staan kunnen echter geen kant meer op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders uren vast in file bij Spaanse grens
Sluiten