Rens Oving
Rens Oving Nieuws 22 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Nederland telt meer dan 2 miljoen Pokémontrainers

Je vindt ze in de bossen, in de polders, op de pleinen en in de parken, zelfs op het water kun je ze tegenkomen: Pokémontrainers.

In twee weken tijd is de Pokémonhype tot grote hoogte gestegen. In Nederland zijn er inmiddels meer dan twee miljoen Pokémontrainers actief, die massaal de straat opgaan.

Volgens onderzoek van Multiscope zijn vooral jongeren besmet met het Pokémonvirus. Vier op de tien jongeren spelen het spel. Onder ouderen neemt het enthousiasme voor het vangen van ontelbare Rattata’s en Pidgey’s wel hard af. Van de 35- tot 49-jarigen is 13 procent Pokémontrainer. Onder 50-plussers heeft bijna niemand een Pokémon op zak, slechts 3 procent speelt het spel.

Fanatiek

De meeste trainers zijn ook nog eens behoorlijk fanatiek in hun queeste om ze allemaal te vangen. De helft speelt meerdere keren per dag, nog eens 30 procent in ieder geval dagelijks. Twee derde van de spelers is speciaal een wandeling gaan maken om Pokémon te vangen.

Nog voor de app officieel in Nederland beschikbaar werd, was deze al zo’n 1,3 miljoen keer gedownload, schat Multiscope. Sinds deze week is dat door doorgegroeid naar meer dan twee miljoen. Waar een klein land al niet groot in kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederland telt meer dan 2 miljoen Pokémontrainers
Sluiten