Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 jul 2016 / 23:20 uur

Nat pak voor 25 toeristen bij Zaanse Schans

Geloof het of niet, maar jaarlijks vallen er zo’n 25 bezoekers in de sloten die het gebied rondom de Zaanse Schans rijk is. Het zijn vooral toeristen die de misstap maken. Zo schrijft NH.

Gemiddeld valt er één keer per twee weken een toerist in de sloot, schat Inge Kroonenberg van Stichting De Zaanse Schans. Op de Facebookpagina ‘Je bent Zaankanter als’ schreef een bezoekster van de Zaanse Schans „je ziet hoe sommige toeristen vanuit de bus linea recta het kroos in lopen”.

Volgens Kroonenberg zien de bezoekers het kroos voor gras aan, als ze fotograferen bijvoorbeeld. „Het gebeurt ook wel eens bij mensen op de fiets, vaak bij toeristen die niet gewend zijn om te fietsen."

Tweedehandskleding

Stichting De Zaanse Schans heeft besloten de slootduikers tegemoet te komen. „Wij hebben dan ook speciaal een doos met tweedehandskleding beschikbaar gesteld voor bezoekers met dit soort ongelukjes", aldus Kroonenberg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nat pak voor 25 toeristen bij Zaanse Schans
Sluiten