Rens Oving
Rens Oving Nieuws 28 jul 2016 / 07:30 uur

Moet je naar Schiphol? Let op de trein!

Het is bijna augustus en iedereen wil op vakantie. En wie geluk heeft en al weg is, komt binnenkort alweer terug.

Maar wie begin augustus van of naar Schiphol reist, kan voor een vervelende verrassing komen te staan. Door werkzaamheden aan het spoor is de luchthaven vanuit Utrecht en Noord-Holland een stuk lastiger te bereiken met de trein. Afhankelijk van de dag kan dat bijna een uur extra reistijd, overstappen en gezeul met koffers in een bus opleveren.

Augustus

Begin augustus is het zowel aan de noord- als de zuidkant van Amsterdam raak. Tussen Schiphol en Duivendrecht wordt bijna twee weken aan het spoor gewerkt. Hier worden sporen, wissels en seinen vernieuwd. Hoewel veel werkzaamheden ’s nachts plaatsvinden, moet het traject hier toch helemaal dicht.

Op dinsdag 2 augustus wordt ook tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk de hele dag aan het spoor gewerkt. Treinen naar Amsterdam Centraal of richting Noord-Holland rijden daarom niet. Ook van en naar Hoofddorp rijden minder treinen, waardoor de grootste luchthaven van het land met de trein bijzonder slecht te bereiken is.

Let goed op

„Het is heel belangrijk dat reizigers zich van te voren goed informeren over de reismogelijkheden”, aldus een NS-woordvoerder. Wij adviseren daarom iedereen die naar Schiphol reist om van tevoren de reisplanner te checken via de website of de app. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, extra overstappen en reizen met bus of metro in plaats van de trein. Op de stations en in de treinen wordt aanvullende reisinformatie verstrekt, er rijden extra bussen en er is meer servicepersoneel aanwezig om reizigers te assisteren.”

Reizigers die met het openbaar vervoer naar huis willen, zullen dus op dinsdag waarschijnlijk met een bus vanaf de luchthaven moeten vertrekken. Deze stoppen niet bij de normale bushaltes, maar op het Koeriersplein naast de terminal. De overlast zou zo beperkt moeten blijven voor het normale busverkeer en de taxi’s.

RAI en Zuid WTC

De werkzaamheden tussen Duivendrecht en Schiphol duren tot in de vroege ochtend van 10 augustus. Op station RAI en Zuid WTC stoppen in die periode helemaal geen treinen. Omreizen of een bus pakken zijn de oplossing.

Ga je begin augustus op reis of kom je net terug? Let dus goed op voordat je bepakt en bezakt op het station staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moet je naar Schiphol? Let op de trein!
Sluiten