Puck Roest
Puck Roest Nieuws 26 jul 2016 / 08:00 uur

Michelle Obama steelt show met lovende speech

Waar het bij de conventie van de Republikeinen vooral ging om veiligheid en zekerheid, leggen de Democraten de nadruk op de toekomst van de Verenigde Staten. Michelle Obama gaf een lovende speech over presidentskandidaat Hillary Clinton. Hoewel flink wat sprekers tijdens de eerste conventiedag werden uitgejouwd, wist Obama het publiek voor zich te winnen. De First Lady houdt een persoonlijke toespraak waarin ze duidelijk aangeeft Clinton te steunen.

Op een subtiele manier weet de vrouw van Barack kritiek te leveren op Republikeinse kandidaat Donald Trump, terwijl ze maar één keer zijn naam noemt. Er is volgens Obama maar een kandidaat geschikt om de VS te leiden en dat is Clinton, die volgens Obama niet gebukt gaat onder druk.

„Wanneer ik denk aan een president die ik wil voor mijn dochters en voor al onze kinderen, dan moet het iemand zijn die deze baan serieus neemt. Iemand die de problemen begrijpt waarmee een president geconfronteerd wordt, dat deze niet zwart-wit zijn en zich niet enkel uitdrukt in slechts 140 tekens”, aldus Obama waarin ze duidelijk verwijst naar Trump.

De huidige president feliciteerde zijn vrouw vrijwel onmiddellijk na haar geslaagde speech, waarin hij laat weten hoe trots hij op haar is.

Clinton spreekt mogelijk pas donderdag op de conventie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Michelle Obama steelt show met lovende speech
Sluiten