Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 5 jul 2016

Meer dan ton schade na vernielingen dierenpark Emmen

De schade aan het oude dierenpark van Emmen als gevolg van vandalisme is door de gemeente Emmen vastgesteld op ruim een ton.

De groep jongeren die tijdens het Pinksterweekend vernielingen heeft aangericht in dierenpark Emmen, krijgt mogelijk te maken met een flinke schadeclaim. De gemeente Emmen heeft dinsdag namelijk bekendgemaakt dat de totale schade op 103.000 euro uitkomt, meldt RTV Drenthe.

https://www.facebook.com/politieemmen/posts/613178162168042

Vandalisme

Politie Zuidoost-Drenthe liet na de vernielingen weten dat „werkelijk geen enkel verblijf of gebouw op het park aangeroerd is gebleven.” Wasbakken zijn kapotgeslagen, brandblussers leeggespoten, vitrines vernield en er is graffiti gespoten.

De politie heeft in totaal 19 verdachten gehoord en tien aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de vernielingen. Geen van deze verdachten zit momenteel vast. De jongeren zijn afkomstig uit Emmen en de omgeving en zijn voor een deel minderjarig.

Schadeclaim

De schadeclaim van 103.000 euro is bij de rechter neergelegd. De rechter bepaalt uiteindelijk of de verdachten ook daadwerkelijk moeten betalen. De verzekeraar van de gemeente zal ook een deel van het bedrag uitkeren, maar het is nog onbekend hoe hoog dit zal zijn.

Het oude dierenpark is inmiddels open als stadspark.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Meer dan ton schade na vernielingen dierenpark Emmen
Sluiten