Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 18 jul 2016 / 14:40 uur

Meer dan 100 vrouwen protesteren naakt tegen Trump

Meer dan honderd vrouwen hebben zich de kleren van het lijf gescheurd om te protesteren tegen de ideeën van Donald Trump. De dames kwamen poedelnaakt samen op de avond van de Republikeinse Conventie, waar Trump officieel zal worden aangewezen als presidentskandidaat.

De vrouwen deden dit naar aanleiding van een oproep van een fotograaf om kunst met politiek te vermengen om zo te laten zien dat Trump niet geschikt is voor het Witte Huis. „Hij is een loser” zei fotograaf Spencer Tunick daarover tegen AFP. De vrouwen protesteerden op privéterrein, maar precies in zicht van de Arena waar de conventie vandaag start.

Slim bedacht

De eigenaar van het stuk land had de demonstranten toestemming gegeven, dus hoewel publiek naaktlopen in Cleveland verboden is, kon de politie er niets tegen doen. Volgens Tunick reflecteren de spiegels ‘de kennis en wijsheid van de progressieve vrouwen en het concept van moeder natuur in het congrescentrum, stadsgezicht en de horizon van Cleveland’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer dan 100 vrouwen protesteren naakt tegen Trump
Sluiten