Metro
Metro Nieuws 2 jul 2016 / 17:05 uur

Massale uittocht Grieken om crisis

De financiële crisis heeft liefst 427.000 Grieken bewogen hun heil elders te zoeken. Sinds 2013 is een volksverhuizing, de derde in ruim een eeuw tijd, op gang gekomen van jaarlijks meer dan 100.000 mensen. Sinds 1907 hebben 1,8 miljoen mensen het land verlaten op zoek naar een beter leven.

Ditmaal gaat het volgens een zaterdag gepubliceerde studie van de Griekse centrale bank om een zogenaamde ‘brain-drain’. Veel talent, academici en vaklui, wier opleiding de regering veel geld heeft gekost, zijn vertrokken. Het einde lijkt nog niet in zicht.

Werkloosheid

De werkloosheid blijft onveranderd hoog. Onder de jongeren is 50 procent op zoek naar een baan. Hun vooruitzichten zijn ondanks alle diploma’s beroerd. In Athene wordt al gesproken van een verloren generatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massale uittocht Grieken om crisis
Sluiten